Jaki jest najprostszy sposób na zrobienie obiadu? Wrzucić kilka składników do garnka i nazwać to dniem, prawda? Dobrze, niekoniecznie. Robić wielki polewki przy domem może być zniechęcający jeżeli ty no używasz robić mię. Tam są tak wiele składniki i różne techniki że ja może wydawać się jak więcej nauka niż właśnie wrzucający rzeczy w garnku. Szczęśliwie, chociaż, gdy ty dostajesz hang to, robi polewki przy domu no dostaje dużo łatwy! Właśnie jak jakaś inny typ jedzenie, domowe polewki potrzebują przygotowywać dobrze aby smakować wielki. Tam są dwa zasadnicze składniki które pomagają twój polewkę wzdłuż: dobry przyprawiający i jakościowy zapas lub rosół. Gdy te dwa bazowe składniki są zakryte, wszystko ty potrzebujesz jest niektóre kreatywność i szyk smaków tworzyć coś pysznego! Tutaj są nasi ulubieni łatwi zupni przepisy dla gdy ty naprawdę no czujesz jak wydawać zbyt dużo czas gotować obiad ale wciąż chcesz kończyć dzień z coś ciepłym i napełniającym.

Kurczakowa tortilla

Jeśli jest jedna rzecz, której nie potrzebujemy w sezonie na zupy, to jest to więcej zupy z tortilli. Ale może jesteśmy chciwi. Moglibyśmy jeść tę całą zupę przez cały rok, bo jest tak dobra.

Z tego przepisu wychodzi spora ilość zupy, więc jeśli zależy Wam tylko na mniejszej porcji, po prostu zmniejszcie składniki o połowę.

Bulion z kurczaka jest używany w tym przepisie na zupę. Jeśli nie masz żadnego na rękę, bulion warzywny jest dobrym substytutem.

Rozdrobnij kurczaka i warzywa, aby stworzyć gładszą konsystencję zupy. Możesz użyć robota kuchennego, ale nie jest to konieczne.

Użyj tortilli kukurydzianych jako podstawy swojej zupy. Tortille kukurydziane są źródłem wielu składników odżywczych, w tym witamin A i C, folianów oraz minerałów takich jak żelazo, cynk i magnez. Są również pełne błonnika, który pomaga zapobiegać zaparciom. Możesz również użyć tortilli mącznych lub pełnoziarnistych, jeśli wolisz.

Dodaj sok z limonki, kminek i pieprz cayenne, aby zupa była bardziej pikantna.

Wersja wegańska

Ta zupa jest zdrowa, sycąca i pełna warzyw. Możesz faktycznie zrobić tę zupę bez tortilli też, jeśli wolisz.

Ten polewka jest wielki sposób używać up resztki vegies zbyt. Jeśli próbujesz jeść więcej warzyw, jest to świetny sposób, aby przemycić je do swojej diety.

Ta zupa smakuje najlepiej, gdy jest schłodzona i podawana prosto z lodówki.

Robiąc tę zupę, staraj się używać bardzo świeżych warzyw. Ogórki i pomidory powinny być w sezonie, aby nie były zbyt wodniste.

Jeśli nie masz pod ręką przyprawy do taco, możesz użyć kminku, czosnku w proszku i soli.

Grecka zupa z soczewicy

Istnieje całkiem sporo przepisów na zupę z soczewicy online i w książkach, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Jest to gęsta, serdeczna zupa, która jest pełna smaku. Jest zdrowa i sycąca, więc będzie cię sycić przez wiele godzin.

Ta zupa może być podana jako główny posiłek lub jako dodatek do dania. Świetnie nadaje się do planowania posiłków, ponieważ można ją przygotować z wyprzedzeniem i odgrzewać, gdy jest potrzebna.

Do przygotowania tej zupy potrzebujesz tylko kilku składników. Cała reszta to soczewica, która jest w rodzinie roślin strączkowych, co czyni je świetnym źródłem błonnika. Są też bardzo pożywne i niskokaloryczne.

Jeśli lubisz słodycz, możesz dodać do zupy odrobinę cukru. Możesz również przyozdobić ją kilkoma świeżymi ziołami, takimi jak kolendra czy pietruszka.

Twist na klasyce

Ta zupa to trochę twist na klasycznej zupie z dyni. Jest to pyszna i sycąca jesienna zupa, która jest pełna wartości odżywczych. Serowa polewa jest opcjonalna, ale mniam.

Aby zupa była bezglutenowa, użyj bezglutenowego bulionu z kurczaka.

Zupa może być przygotowana z wyprzedzeniem i przechowywana w lodówce przez 3-4 dni. Najlepiej smakuje, gdy jest schłodzona.

Aby uczynić ją niskokaloryczną, użyj beztłuszczowego bulionu.

Dla wersji wegetariańskiej zastąp kabaczki dynią.

Ta zupa jest dobrym źródłem witaminy A i C. Są również bogate w potas, który pomaga utrzymać ciśnienie krwi. Są również pełne minerałów, takich jak mangan, żelazo i wapń.

Zupa Parsi Matar

Ta zupa to klasyczna zupa w stylu indyjskim. Parsi to rodzaj soczewicy, która jest bogata w białko i błonnik.

Zupa parsi matar najlepiej jest podawać na gorąco. Jest to bardzo pikantna zupa i powinna być spożywana, gdy jest jeszcze gorąca.

Aby zupa ta była wersją niskokaloryczną, użyj bulionu bez tłuszczu.

Jeśli nie masz liści kozieradki, nie są one potrzebne, aby zupa wyszła w porządku.

Możesz dodać do zupy więcej warzyw, jeśli lubisz. Dodanie pomidorów, buraków, dyni i kalafiora to dobry pomysł.

Łatwa zupa pomidorowa

Jest to dość prosta, ale klasyczna zupa pomidorowa, która jest zdrowa i pyszna.

Ten przepis na zupę pomidorową robi dużą porcję zupy, więc jeśli chcesz tylko mniejszą porcję, podwoić przepis i użyć mniejszego garnka.

Aby uczynić tę zupę wersją niskokaloryczną, użyj beztłuszczowego bulionu.

Jeśli nie masz garnka, możesz również użyć rondla.

Ten przepis na zupę pomidorową również dobrze się zamraża, więc zrób dużą partię i zachowaj trochę na później.

Łatwa zupa z jajek

Jest to klasyczna chińska zupa, która jest tradycyjnie wykonana z jajkami i wontonami. Jest to zdrowa zupa, która jest pełna białka, minerałów, witamin i błonnika.

Ta zupa może być podawana na gorąco lub na zimno i smakuje świetnie w każdym przypadku. Jest to zdrowa zupa, która jest pełna minerałów takich jak miedź, mangan i selen. Jest również bogata w witaminy takie jak A i C, witaminy z grupy B-complex oraz magnez.

Ta zupa jest również niskokaloryczna, ponieważ nie ma w niej dodatku oleju ani cukru.

Upewnij się, że używasz wontonów z zupy eggdrop, które nie są zbyt głębokie.

Ta zupa jest dość szybka i łatwa do wykonania, więc możesz ją zrobić w każdej chwili i w zaledwie kilka minut.

Łatwa francuska zupa cebulowa

Francuska zupa cebulowa to klasyczna amerykańska zupa, która jest serdeczna i bogata. Jest pyszna i sycąca i świetnie nadaje się do maczania w niej chleba. Jest pożywna zbyt jak to jest bogate w B-complex witaminy, mangan i selen.

Ta zupa może być podawana na gorąco lub na zimno i smakuje świetnie w każdym przypadku. To jest zdrowa zupa, która jest bogata w minerały jak miedź, mangan i selen. Jest również niskokaloryczna i bardzo pożywna.

Ta zupa jest szybka i łatwa do zrobienia, więc możesz ją zrobić w każdej chwili i w zaledwie kilka minut.

Francuska zupa cebulowa może być trochę niechlujna do zrobienia i może być niechlujna do jedzenia też, więc upewnij się, że masz jakieś serwetki gotowe, kiedy robisz to.

Łatwa zupa z marchwi i imbiru

Jest to orzeźwiająca i zdrowa zupa, która jest pełna błonnika i witaminy A. Możesz ją podawać na ciepło lub na zimno z jakimś chlebem.

Tę zupę najlepiej zrobić ze świeżym imbirem, ponieważ łatwiej go zetrzeć na tarce. Jeśli nie masz pod ręką świeżego imbiru, możesz użyć imbiru w proszku.

Zupa ta może być podawana na ciepło lub na zimno i smakuje świetnie w każdym przypadku. Jest to zdrowa i pożywna zupa, która jest pełna witamin.

Ta zupa jest dość szybka i łatwa do wykonania, więc możesz ją zrobić o każdej porze i w zaledwie kilka minut.

Możesz zrobić tę zupę, gdy jesteś w nastroju na coś nieco bardziej treściwego, ponieważ świetnie smakuje, gdy jest nieco zimna.